Хто такий Сергій Ошеровський і чому розшукуваний підозрюваний сидить у Куршавелі, а не за ґратами

Сергій Ошеровський

Але нещодавно в нашій країні з’явилися «бойові частини» і в Куршавелі – на цьому курорті було помічено Сергія Ошеровського та його дружину Карину Жосан.

Об этом сообщает Политика и экономика

Про це йдеться у матеріалі порталу Антикор. Публікуємо матеріал без коментарів та ремарок.

Причому навіть незрозуміло, що в цій ситуації більш обурливо – те, що Сергій Ошеровський, який розшукується в Україні, влаштовує бурхливе застілля; те, що ці дві особи, які мають статус біженців (!), розмахують прапором України на тлі шампанського, що стріляє пробками, по 300 євро за пляшку; або те, що про цю гулянку стало відомо з отруйної посади росіянки Ксенії Собчак.

Але реакція Собчак ще більш-менш у рамках. Куди більше лякає те, як цю вечірку використовують представники проросійських сил у Європі, які вже давно опрацьовують громадську думку в наших країнах-партнерах.

Про те, що багато європейців аж ніяк не раді поведінці деяких наших співвітчизників, неодноразово писали. І показували відповідні сюжети. Але поки що хвиля обурення з цього приводу в Європі не дуже сильна – її перебивають сюжети про знищені українські міста.

Однак це не означає, що так буде вічно. І пропаганда негайно скористається подарунком наших «біженців». Та й як тут не скористатися – можна взагалі нічого не коментувати, просто показати їхню поведінку та стіл.

А потім додати короткий коментар щодо персони одного з героїв сюжету Сергія Ошеровського. І супроводити, наприклад, ось цим фото:

Звинувачують Сергія Ошеровського у частині четвертій статті 189 КК – «Вимагання, яке завдало майнових збитків в особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою або в умовах військового чи надзвичайного стану, або пов’язане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження». Санкція цієї частини статті – від семи до дванадцяти років із обов’язковою конфіскацією майна.

Судячи з дозвілля «фігуранта, що активно розшукується», конфіскувати є що. Словосполучення «активний розшук» не дарма взято у лапки. У розшук Ошеровського оголосили 7 лютого 2022 року. Хто, коли та як дав йому виїхати з України – питання відкрите.

Але ще влітку Ошеровський був героєм фільму "Української правди" "Батальйон Монако-2".

Однак ніхто з МВС не зробив нічого, щоб направити правоохоронцям Франції запит на видачу злочинця, який розшукується. Що дало пану Ошеровському можливість продовжити статус біженця у префектурі Ніцци. Результат – ось він:

Однак ніхто з МВС не зробив нічого, щоб направити правоохоронцям Франції запит на видачу злочинця, який розшукується. Що дало пану Ошеровському можливість продовжити статус біженця у префектурі Ніцци. Результат – ось він:

Як це все вплине на простих українських біженців, яких у Європі налічується майже вісім мільйонів – гадати особливо не доводиться. І вина тут лягає не на звичайного карного злочинця Сергія Ошеровського та його дружину Карину Жосан, всупереч титулу «Міс Україна» так і колгоспницею, що залишилася в душі, на яку звалювалися гроші.

Вони живуть саме так, як у їхньому розумінні мають жити небожителі, до яких себе зараховують. Питання до керівництва України – хто з вас, окрім пафосних промов про героїзм українців та звинувачення європейців у небажанні допомагати нашій країні (цікаво, а хто годує 7,9 мільйона наших співгромадян у Європі?), нічого не зробили для того, щоб хоча б зробити вигляд, що Ошеровського розшукують.

Тим більше що розшукувати є за що. Сергій Ошеровський – бізнесмен з орбіти народного депутата від ОПЗЖ Вадима Столара, одного з контролерів будівельного ринку столиці. На тлі цього цікавим виглядає та оперативність, з якою Ошеровський втік із України напередодні вторгнення російських військ. Причому, судячи з способу життя, робив це не похапцем і мав достатньо часу як для вивезення необхідних ресурсів, так і дружини з тещею:

Самого Ошеровського називають кримінальним авторитетом, пов’язаним із так званою «бригадою Потапов», яка обслуговує Столара, створюючи силовий супровід його сумнівних операцій із забудови столиці.

За даними ЗМІ , брати Сергій та Андрій Ошеровські були неодноразово засуджені за розбої, викрадення людей та пограбування. У Києві вони діяли від імені чеченського злодія в законі Хусейна Сліпого (що нині проживає на північному Кіпрі), а також промишляли угонами транспорту, підробкою інформації на замовлення клієнтів, заміною даних тощо.

Після втечі з України Столар та Ошеровський зв’язку не втратили – як пише журналіст Михайло Ткач, Вадим Столар місяць тому відвідував день народження Карини Жосан у російському ресторані Suvuroff у Дубаї на пальмі Джумейра.

Факт святкування в російському ресторані ніяк не завадив сімейству Ошеровського-Жосан влаштувати паті в Куршавелі під українським прапором і пісню «Вова, е*аш їх, бл**ь»,».

Після того, як скандальні кадри проведення часу українських «біженців» потрапили на перші смуги, олії у вогонь підлила ще одна «біженка», яка і влаштувала це бурхливе дійство – Аліна Варакута. Вона у своєму Instagram закликала українців «думати головою». За словами дівчини, вона має право відзначати дні народження так, як їй заманеться.

Її чоловік Дмитро Величко, котрий, за даними ЗМІ, відомий у вузьких колах як «Святоха», скандал поки що не коментував. Але якщо ще вчора він публікував у Stories фото з вечірки, то тепер відмовчується.

Але суть, повторимося не в цьому. А в тому, який удар по іміджу країни, що спливає кров’ю і живе милостиною світової спільноти, був завданий цим «патріотичним паті». І можна скільки завгодно багато говорити про боротьбу з корупцією в Конгресі США. І можна навіть повірити цим словам втомленого і трохи неголеного президента в хакі. Але потім раптом на сцену виходять Ошеровські і наочно показують, як справи з корупцією в Україні.

Тому що шампанське по 300 євро за пляшку і гулянку українських «біженців», що обійшлося у 20 тисяч євро, означає одне – корупцію ви не прибрали, і злодії всіх мастей продовжують заробляти. Це означає, що продовжують заробляти й ті, хто їх кришує. А хто кришує корупціонерів у нашій країні? Питання, яке не вимагає відповіді, на жаль.

Источник: Минправда