Депутат Київської обласної ради Ірина Панченко: Найголовніше сьогодні для всіх нас – це бойовий дух та прагнення перемоги (ФОТО)

Депутат Київської обласної ради Ірина Панченко: Найголовніше сьогодні для всіх нас – це бойовий дух та прагнення перемоги (ФОТО)

Депутат Київської обласної ради Ірина Панченко взяла участь в аукціоні відомого білоцерківського художника Леоніда Маадира

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Благодійний аукціон був організований для збору коштів для закупівлі акумуляторних ліхтарів та павер-банків для потреб 72 окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців.

На продаж виставили картину "Україна — Єдина", намальовану в Берліні під час майстер-класу в картинній галереї разом із дітьми, які вимушено покинули Україну через війну. На полотні, зокрема, можна побачити знак спротиву на щиті як символ захисту нашої держави.

Найбільшу суму за картину "Україна — Єдина" запропонувала представниця депутатського корпусу Київської облради Ірина Панченко.

Ірина Панченко повідомила МК:

З великим задоволенням взяла участь у благодійній акції відомого білоцерківського художника. Незважаючи на складні умови війни, Леонід Маадир знаходить можливості для творчості та роботи з дітьми, що є прикладом для усіх нас. Можливо, хтось із цих молодих українців теж стане художником або поетом, беручи приклад з майстра.

Але найголовніше – це бойовий дух та прагнення перемоги. Чого ми всі бажаємо нашим військовим. Саме тому я вирішила подарувати цю символічну картину легендарним "Чорним Запорожцям" з 72 бригади. Що і зроблю ближчим часом з вірою у перемогу!

Нагадаймо, що Леонід Маадир виставляв власні роботи в столиці Німеччини. До того ж картини художника презентовані не лише в Німеччині, але й Канаді, Венесуелі та Угорщині. Художник також цього року провів благодійну творчу зустріч митців із Київщини у Берліні.

Окрім презентації власної творчості, Леонід Маадир також проводив майстер-класи як для дорослих, так і для дітей. Зокрема це була спільна робота над створенням полотна про місто Маріуполь. У заходах також брали участь відома художниця Міла Ротштейн та посольство України в Німеччині в особі радниці з питань культури Аліси Подоляк.

Варто додати, що в посольстві України в Німеччині запрацювала персональна виставка картин Леоніда Маадира. Наразі там представлено 10 експонатів художника.

У День Незалежності України Леонід Маадир зустрівся із керівником району Мекленбургіше-Зенплатте федеральної землі Мекленбург-Передня Померанія. Художник подарував очільнику німецького регіону картину, на якій зображено ландшафтний парк зі скульптурами біля будівлі адміністрації.

Також художник зауважував, що наразі у Берліні вже сформована білоцерківська діаспора.