Cуд відмовився зменшити розмір застави для Насірова у справі про хабар від Бахматюка

насіров

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду (ВАКС) відмовилася переглядати обмежувальний захід для колишнього голови ДФС України Романа Насірова у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення понад 523 млн грн застави.

Відповідне рішення апеляційна інстанція ухвалила 8 травня, відмовившись задовольнити скарги сторони захисту, повідомляє пресслужба ВАКС.

"Рішення набрало законної сили з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає", – зазначається у повідомленні.

Як повідомлялося, раніше ВАКС продовжив до 5 червня строк тримання під вартою колишнього голови Державної фіскальної служби Роману Насірову, якого підозрюють в отриманні понад 722 млн грн неправомірної вигоди від мільярдера Олега Бахматюка.

Читайте також: Бахматюк уникнув екстрадиції з Австрії в Україну завдяки війні

Нагадаймо, співробітники НАБУ та САП 17 жовтня 2022 року повідомили Насірову та його колишньому раднику про підозру в одержанні $5,5 млн та понад 21 млн євро неправомірної вигоди за відшкодування ПДВ компаніям аграрного холдингу Олега Бахматюка. На момент злочину ця сума становила еквівалент 722 млн₴

За версією слідства, за ці кошти Насіров допоміг компаніям Бахматюка у прискореному режимі отримати відшкодування ПДВ. В той час як інші компанії, маючи аналогічні підстави для відшкодування, не отримували його тривалий час.

Тоді ж Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав запобіжний захід для Насірова у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 523 млн₴

У березні 2023 року Вищий антикорупційний суд заочно арештував Бахматюка у цій справі, він наразі переховується у Австрії.