Молдова ненадовго закривала свій повітряний простір через невідомий обєкт (оновлено)

молдова,air,moldova

Молдова ненадовго закривала свій повітряний простір, що викликало затримку низки авіарейсів.

Об этом сообщает Минправда


Про закриття повітряного простору країни пресслужба компанії AirMoldova повідомила у Facebook.

"Шановні пасажири, на даний момент повітряний простір Республіки Молдова закрито, ми очікуємо на відновлення рейсів. Сьогоднішній розклад зазнає змін", – зазначили в компанії.

Авіаперевізник не назвав причини відповідного рішення з боку молдовської влади.

Рішення про закриття авіаційного простору країни також підтвердили авіакомпанії HiSky та Flyone, повідомляє місцеве видання Newsmaker.

Згодом у аеропорту Кишинева повідомили, що за рішенням Органу цивільної авіації повітряний простір Молдови тимчасово закрито до 16:00, однак вже о 14:47 авіаційна влада Молдови відкрила повітряний простір.

В Органі цивільної авіації Молдови пізніше пояснили, що повітряний простір Молдови закривали через невідомий об’єкт, схожий на метеорологічну кулю.

"Приблизно о 12:30 Міністерство оборони отримало інформацію про те, що в повітряному просторі Молдови в районі Сорок зафіксували невеликий невідомий об’єкт, схожий на метеорологічну кулю. З огляду на погодні умови, через які неможливо було спостерігати та ідентифікувати об’єкт та траєкторію його польоту, з метою забезпечення безпеки громадян міжвідомча комісія з управління повітряним простором о 13:24 ухвалила рішення про тимчасове закриття повітряного простору", – заявили у відомстві.

Такм уточнили, що після перевірки інформації, впевнившись у відсутності будь-якої загрози безпеці громадян, повітряний простір знову відкрили о 14:46.

Зазначимо, що 14 лютого і в повітряному просторі Румунії виявили невідомий об’єкт, схожий на метеозонд. На його пошуки відправили два винищувачі. Пізніше в Міноборони країни заявили, що екіпажі літаків не підтвердили наявність повітряної цілі ні візуально, ні бортовими радарами.

Источник: Компромат СНГ