Новообраний президент Чехії закликав забезпечити Україну усім, чого вона не має

Новообраний президент Чехії, колишній генерал НАТО Петер Павел, Україна має отримати будь-яку підтримку, яка дозволить їй вибити російську армію зі своєї території.

Об этом сообщает Компромат

«Якщо Росія має програти війну, ми маємо надати Україні все, чого вона не має», – сказав Петр Павел у першому інтерв’ю польським ЗМІ після обрання президентом Чеської Республіки, передає Польське радіо.

За словами Петра Павела, Україна в майбутньому може бути цінним членом НАТО з однією з найдосвідченіших армій у Європі

«Єдиним винятком є ​​ядерна зброя, у цьому немає жодних сумнівів, одразу за якою йде безпосередня участь у конфлікті військ НАТО. Ми чітко знаємо, які межі. Але щодо матеріальної допомоги — я не бачу підстав встановлювати якісь обмеження. Я не дуже розумію, що ми ділимо озброєння на те, що можна передавати, і те, що ми не можемо передавати», — сказав Петр Павел.

Петр Павел висловився за членство України в Європейському Союзі та НАТО.

«Якнайшвидше, коли закінчиться війна, ми повинні полегшити Україні вступ до цих організацій. Що стосується НАТО, то українська армія, безперечно, буде однією з найдосвідченіших у Європі. Завдяки довгостроковій допомозі війна сприяла виконанню таких критеріїв, як сумісність, здатність співпрацювати не лише технічно, а й процедурно», — наголосив він.

В інтерв’ю Польському радіо та Польському пресовому агентству Петр Павел підтвердив план свого візиту до Польщі. Він додав, що у Варшаві може відбутися тристороння зустріч президентів Чехії, Польщі та Литви.


Источник: Компромат СНГ