Сашко Положинський припустив, що відкуп від служби у ЗСУ можна узаконити

Picture

Багато зірок сьогодні добровільно пішли в ЗСУ, серед них і музикант Олександр Положинський, який у своєму новому інтерв’ю він розповів про можливість узаконити "відкуп" від служби на фронті.

Відео виклали на YouTube-каналі "Розмова", де співак каже, що хотів би служити поруч з людьми, які прагнуть захищати Україну. Також музикант не проти узаконити "відкуп" від мобілізації.

"Мені дуже хочеться, щоб механізм фінансового врегулювання був узаконений. Якщо людина настільки сильно не хоче служити у ЗСУ і захищати Україну від ворога, що готова давати хабарі, потрібно, щоб ці хабарі діставалися не чиновникам, а державі, йшли на користь обороні", – заявив артист.

За словами музиканта, це повинна бути не одноразова акція.

"Так, це виглядає з одного боку дуже несправедливо до людей, які пішли до Збройних сил не за власним бажанням. Але їх мобілізували, і у них не було можливості відкупитися", – додав він.

Положинський переконаний, що всі громадяни України мають бути максимально долучені до процесів оборони. Але, за його словами, фронт не має бути покаранням.

"Не можна, щоб ЗСУ сприймалися як виправна колонія. Це величезна концентрація найкращих людей суспільства, як ще живих, так і тих, хто вже загинув. І дискредитувати їх, відправляючи людей, які вчинили якийсь злочин, негідні вчинки – неправильно", – підсумував.

Підготувала: Ніна Петрович