Суд у США ухвалив перше рішення щодо конфіскації активів російського олігарха, які можуть передати Україні

деньги,доллар,доллары

Американський суд у четвер вирішив конфіскувати $5,4 млн, які належать підсанкційному російському бізнесмену Костянтину Малофєєву.

Об этом сообщает Компромат ГРУПП

Як повідомляє "Голос Америки", відповідне рішення відкриває шлях для можливого використання конфіскованих коштів для відновлення України.

Зазначається, що рішення судді окружного суду у федеральному суді Манхеттена стало першою постановою про конфіскацію активів російського олігарха відтоді, як Міністерство юстиції у 2022 році створило цільову міжвідомчу групу KleptoCapture, що забезпечує дотримання санкцій, введених США та їх союзниками у відповідь на вторгнення в Україну.

Влада США звинуватила Малофєєва, власника телеканалу "Царьград ТВ", у фінансуванні сепаратистів у Криму, який Росія незаконно анексувала у 2014 році.

Малофєєв, який заперечує фінансування сепаратистів, потрапив під санкції Вашингтона того ж року та був звинувачений у їх порушенні у 2022 році.

Наприкінці минулого року прокурори заявили в суді, що мають право конфіскувати гроші на рахунку Малофєєва в банку Sunflower у Денвері, оскільки він намагався перевести їх діловому партнеру всупереч санкціям США.

Оскільки олігарх не оскаржив запит на конфіскацію, прокурори в четвер заявили, що кошти мають бути конфісковані за замовчуванням, і суд схвалив це рішення.

Источник: Преступная Россия